Регион

Димитровградчанин помогна за залавянето на телефонен измамник, награждават го

58-годишен димитровградчанин е съдействал на полицията за разкриването на две телефонни измами, съобщават от областната дирекция на МВР.

Вчера в 15 часа мъжът бил пред блока си на улица „Простор“ в Димитровград. Илия Захариев видял как 81-годишната му съседка хвърлила през терасата на жилището си чанта. Веднага му дошло наум за методите на алоизмамниците. Взел торбата и видял, че вътре има 759 лв. Веднага сигнализирал в полицейското управление и посочил на криминалистите подозрително лице, което било в близост до блока. Задържаният мъж е на 60 г. от Меричлери.

В хода на работата станало известно, че час по-рано задържанията е измамил по познатата схема „съдействие на полицията“ друга димитровградчанка, която му хвърлила през терасата на дома си на улица „Капитан Петко войвода“ 480 лв.

Задържаният е направил пълни самопризнания и е описал механизма на извършване на измамите.

За постъпката си и бързите си и адекватни действия при предотвратяване на измамите на Илия Захариев днес ще бъде връчена грамота за гражданска съвест и доблест.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button