Хасково

Проверяват язовири в Хасковско с дрон, налагат стотици глоби

706 проверки на язовири на територията на областите Хасково и Кърджали са извършили от началото на годината инспекторите на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.

При провеждането на инспекциите в землищата на селата Стамболово и Силен е използвана и въздушната видео техника, заради липсата на осигурен достъп до язовирните стени.

Използването на дрон при извършването на проверки беше въведено в началото на тази година, което оптимизира работата на инспекторите на агенцията. По този начин се отчита и значително подобрение при контрола на язовири, намиращи се на трудно достъпни места, както и при водоеми с по-голям кубичен обем, съобщават от Агенцията.

В резултат на проверките са съставени 529 акта за установяване на административни нарушения за отстраняване на констатираните неизправности. При направените инспекции най-често се констатират: липса на техническа документация, вълнообразна корона, със слягания и коловози, частични свличания на въздушния откос, обрасли с дървесна и храстовидна растителност, воден откос – частични свличания на водния откос, нарушена броня, ерозия.

Проверките на Държавната агенция в цялата страна продължават, като се апелират собствениците на язовири да следят с повишено внимание състоянието на управляваните от тях водоеми и при необходимост своевременно да сигнализират агенцията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
боцьо
боцьо
12.06.2018 15:09 15:09

Няма общински язовир в община хасково ,който да е с почистен въздушен и воден откос на язовирната стена.

Оня с Дроня
Оня с Дроня
13.06.2018 8:52 8:52

някой има ли телефона на тази русата пастърма от снимката ;)

Back to top button