Майки от „Орфей“ протестират срещу местенето на млечната кухня в центъра

Хасково

Майки от хасковския квартал „Орфей“ недоволстват срещу планираното местене на млечната им кухня в центъра на областния град.

Те се жалваха пред Haskovo.info, че като отишли да вземат храната в детска градина №16 „Ежко Бежко“ до Автошколата видели бележка, че от 18 юни кухнята се мести в Малкия бизнесцентър до зеленчуковия пазар. „В случая става дума за майки с малки деца. Не можем през лятото да слизаме до центъра и да се връщаме обратно“, сподели една от протестиращите майки, които в 11 часа в петък ще протестират пред „Ежко Бежко“.

Haskovo.info припомня, че в началото на годината млечната кухня на Веспрема беше затворена за ремонт и тя бе изместена в градината до Автошколата. Сега от общината съобщиха, че тази сграда на „Ежко Бежко“ ще бъде ремонтирана и това налага преместването на млечната кухня. В същото време сградата на разливната на Веспрема още не е ремонтирана.

Протестиращите майки настояват млечната кухня да бъде преместена в детската градина от другия край на Веспрема, като този вариант ще е по-удобен за тях.

ИЗПРАТИ НОВИНА

6 коментара

  • Абе я им оставете кухнята там, да вземат тия кашички гарнирани с циментов прах , вар, боичка..може пък да им хареса?! да сготвят -въпросът е могат ли? Като ти едалече центъра и нямаш възможност за кола такси и т.н сготви, тя печтата не хапе! Моите деца като не са яли от тия брашнени каши -мъже по 2 метра станаха, сега е моделно да си говорим за здравословна храна, супер храни гледам снахата прави такива неща на внука чия, киноа . Може момичето майка й я научила. Вие освен зрънчо и солети да купувате друго знаете ли как се прави? аман бе. Аз ако съм затварям я тая готварница и край. Като я ремонтират заповядайте , как има табелки „Заведението е в ремонт“ е и това е в ремот. Мръсно било студено било. Хората ще го оправят -пак не бива. Угодия няма

  • Ама лельо, ти четеш ли,ма?То ясно си пише,че нищо не са ремонтирали до сега, искат друго да затварят. Ама то от комунисти на власт толкова.

  • Аман от компетентни, кадърни баби! Готвели били едно време на децата си ама не казват как две баби са им ги гледали… Е, уважаема госпожо, ако има кой да ни гледа децата и да ни върши домашните задължения и ние ще им приготвяме храната у дома пък и можем и в жегите да се разхождаме до центъра

  • Тия майки защо протестират на тайничко и скритичко,та никой да не ги види? Трябва утре сутринта да протестират пред прозорците на Беливанов. Иначе никой няма да им обьрне внимание, ама май нещо ги е шубе. А пьк преместването си е чисто и просто за удобство на общината,не от загриженост за тях. И ремонт скоро няма да има, всичко е ала-бала.

  • Половината заведения са затворени,Кмете града опустя,в Орфей е пълно със затворени идеални заведения за тази целили нямате далавера.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.