Любопитно

Парад откри тридневния танцов фестивал „Вълшебен свят“ в Хасково

Парад откри 12-ия международен танцов фестивал „Вълшебен свят“ в Хасково.

Шествието тръгна от площад „Свобода“ и се отправи към читалище „Заря“, където бе и официалното откриване на тридневния фестивал. В парада участваха мажоретният състав, духовият оркестър и част от танцьорите.

Както Haskovo.info писа, „Вълшебен свят“ продължава на три сцени – „Заря“, Младежки център и спортна зала „Дружба“ до неделя, когато ще е гала концертът и голямото награждаване. Участват рекордните 1444 танцьори от 104 колектива. В града се очакват около 4000 гости.

Кметът Добри Беливанов откри „Вълшебен свят“. „Добре дошли в Хасково. За 12 път в нашия град се събират красотата, естетиката, таланта и музиката обединени в магията на танца. Освен, че ще танцувате ви пожелавам и да се забавлявате, да намерите нови приятелства, да научите нови неща и да успеете да усетите красотата и уюта на нашия град. Чест е за мен да приветствам и журито на фестивала- изключителни професионалисти, които ще оценят повече от 30 вида танци. Пожелавам ви ползотворна работа и знам, че ще ви е много трудно да изберете най-добрия. Знам, че са предвидени награди –стипендии за обучение в едни от най-престижните танцови школи в света. Това е много добър атестат за нивото на фестивала. Радвам се, че този фестивал стана традиционен за Хасково, защото това показва, че тук се цени духовния живот, че Хасково е жив град живеещ в съвремието. Адмирации към организатора на това събитие госпожа Милена Налбантова. Пожелавам успех на участницте и журито и много приятни моменти на публиката“, заяви при откриването градоначалникът.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button