Нова схема: Звъним от Енергото, дай пари да не те издадем, че крадеш ток

Хасково

За нова схема за телефонни измами сигнализираха читатели на Haskovo.info. Тя е била приложена днес на млад мъж, на когото позвънили мними служители на Енергото и му поискали сравнително малка за телефонна измама сума – 200 лева.

Обадила се жена с акцент, която обяснила, че гледат елекромера му, който бил разпломбиран и виждали, че краде ток от съседите си. За да не го издадат на колегите си, което щяло да доведе до спиране на тока и до съд, поискали еднократна такса. След като хасковлията попитал каква е таксата, му казали – 200 лева.

Интересното е, че обаждането е било на мобилен телефон, а жената знаела адреса, но не и етажа и апартамента, нито имената на човека.

От полицията коментираха, че по тази схема няма жалби от измамени хасковлии. От там предупредиха отново всички да бъдат внимателни при разговори по телефона, в които някой иска пари.

През последните два дни в ЕВН са получени обаждания от клиенти, които са сигнализирали за подобни опити за измама, съобщиха за Haskovo.info от дружеството. От там уточниха, че ако бъде констатирана кражба на ток, техните служители задължително викат полиция и се попълват протоколи в присъствието на клиента.

4 коментара

    • И аз това си мислех. Представи си, щом измамата е придобила резонанс, следователно някой все се е вързал…

  • НА ВНИМАНИЕТО НА ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ НА ГРАД ХАСКОВО ДВАМА МАНГАЛИ КОЙТО СЕ ДВИЖАТ С КОЛА ФОЛСВАГЕН ГОЛФ 3 КА ЦВЯТ РЕЗЕДА С РЕГИСТАЦИОНЕН НОМЕР Х 19 90 ХВЪРЛЯТ СИТНИ КАМЪНИ ПО КОЛИТЕ СЛЕД КАТО ГИ ИЗПРЕВАРЯТ И ПО ТОЗИ НАЧИН ТРОШАТ ФАРОВЕ ИСТЪКЛА КОЙТО ИМА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТЕЗИ ЦИГАНИ И ЗНАЕ ЗА АДРЕСА ИМ НЕКА ГО ПУБЛИКУВА

  • Ние също имахме позвъняване. Но в момент в който се установи че няма как да ни подведът затвориха. Звъни женски глас е в слушалката, като се представя за служителка на EVN. Подали сме сигнал, дано има резултат.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.