100 майки си искат млечната кухня в „Орфей“, общината пита МРРБ

Хасково

Близо 100 майки ползват млечната кухня в детска градина №16 „Ежко Бежко“ до Автошколата в Хасково. Част от тях се събраха на протест, защото от понеделник кухнята се мести в Малкия бизнесцентър.

Жените не искат да слизат чак до центъра за храна на децата си. Отделно там трябвало да търсят места за паркиране ако са с коли и да се редят на дълги опашки с другите майки, ползващи кухнята. Те се притесняват, че така ще нарушат режима на децата си.

Протест

Haskovo.info припомня, че до местенето на кухнята се стигна, защото сградата на „Ежко Бежко“ ще бъде ремонтирана до края на лятото. Разливната на Веспрема пък е затворена от януари за ремонт. Майките искат от общината да преместят кухнята им в детска градина „Слънце“ от другия край на Веспрема.

Част от протестиращите се събраха пред общината, за да потърсят решение на проблема си. Те се срещнаха с пресаташето Диана Иванова, която им показа преписката с Агенцията по храните, която показва забавянето на ремонта на разливната на Веспрема заради ред изисквания. В същото време от общината са отправили запитване до МРРБ дали кухнята на детска градина „Слънце“, която беше ремонтирана по проект, може да бъде ползвана за млечна кухня. Министерството вече веднъж са отказали. Сега от общината настояват поне временно кухнята да бъде използвана.  Докато се чака отговор от регионалното министерство от общината предложиха на майките по-ранен час на взимане на храната от Малкия бизнесцентър, за да не се засичат с другите от града и да се образуват големи опашки.

15 коментара

 • Е тя работата е ясна, пак политика намесена, и не ги е срам да използват толкова долно майките . Чакай да навържем верижката: 1. Шеф на агенция по храните стана депутат, от една паритя, която излъчи кмета като кандидат кмет. 2. Тая партия обаче сега се дистанцира от кмета и гледа да му подлее вода при всеки удобен случай. 3. настоящия депутат си има позицията в агенция по храните слага прът в колелото на Общината-бавят не разрешават да се направи кухнята. 4. Майките настръхват тръгва протест естествено срещу общината, защото тя е доставчика на услугата.Респективно срещу кмета. 5. Иначе казано депутатите успяват да насъскат хората срещу кмета.
  Хората обаче не пасат трева господа“ политици“ стига с любимешки номера! Лидера на тая партия тука уж учил в САЩ това ли научи? Селски интриги и сплетни.

 • Слушай майко на име жоро гела, ако на тебе политиката ти е в главата на мене не ми е до това. аз неща да ходя от орфей до центъра заради това че 5 месеца кмета не намери време да си ремонтира 20 квадрата място за детска кухтя. а това че си толкова запозната майко с далаверите показва че си от тия около кмета които се чудят как да оправдаят безхаберието си. така че щом си дърта гологлава и с гел не ми давай акъли.

  • Тук май не е ясно, че за да се строи трябва да се вземе разрешение от Агенция по храните. Не е въпрос на безхаберие или бездействие. явно е че няма такова разрешение и по-скоро то се бави по всички възможни начини.

 • От конфликта между кмета и управляващата партия страдат единствено и само хората. Чакане му е майката с тази некадърна общинска управа. И откъде накъде пресаташето ще се обяснява с майките, няма ли началници на отдели, ако не ресорни кметове, да излязат и обяснят какво е това темпо на работа като охлюви?!

  • БАБХ да обяснят, само ходят да вземат рушвети от тук от там. От общината няма какво да вземат, затова се мотат те без пари нищо не дават.
   В случая става ясно че майките с децата са заложници на едни политически конфликт. Не е от безхаберие на който и да е а от ината на агенцията продиктуван от политици.

 • няма осигурена сграда с нормални условия за работа и престой на децата , безобразие

  • Само за храната мислите , 100 майки , а знаете ли колко родители и деца трябва да обикалят целия град , защото прехвърлят децата в Куба, и че тези деца трябва да бъдат натъпкани по 40-50 деца в група в тая жега, защото няма осигурена сграда с нормални условия за работа и престой на децата , безобразие

 • Те да сготвят, ама нали трябват да чоплят семки и гледат в телефоните… голяма мъка…

 • Без значение какъв отговор ще даде на майките Кмета е морално задължен да бъде на тази среща,ане да праща госпожа ИВАНОВА,която е абсолютно невежа и говори като папагал каквото и кажат.Горката цялата беше мокра от пот.,нее лесно ..Докато се провеждаше разговора общинарите шушукаха,че имало много уволнени,но още не давали гласност..

 • Аз давах манджата на детето, то не яде, викам чакай да дам на кучето да не ства зян, то подуши и неще, я викам, чакй да опитам и като опитах разбрах що не става за ядене и повече не взимам от тази манджа, то само вода и няма вкус.

 • Ха-хааааа, войната е епична между ГЕРП-Беливанов и ГЕРП-Делян Добрев. Голям сеир предстои,ние ще го гледаме отстрани и ще се размазваме от кеф.

 • Бай Добри дърта п*едеруго ти си пълен нещастник и боклук ,на едно ниво с капацитита по енергетика!!!!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.