Всички 23 взеха изпита за басейнов спасител. БЧК отчита по-малко удавени

Хасково

Всички 23 кандидати за басейнови спасители взеха успешно днес изпита си, съобщиха за Haskovo.info от БЧК.

В първата част кандидатите трябваше да преплуват 50 метра свободен стил за 50 секунди, извличане на манекен за 1.20 минути и да демонстрират спасителски умения. Последва и теоретичен изпит. В понеделник от 18 часа на басейна на Кенана е приемният изпит за морски спасители.

Басейн

Днес сред успешно изкаралите изпита са и две момичета 19-годишната Виктория от Димитровград и 17-годишната Ели Иванова от Хасково.

От БЧК отчетоха, че годишно обучение преминават между 1000 и 1200 спасители. На този фон удавените през миналата година в страната са 106, като 10 от тях са деца. Удавените са най-малко през всички години откакто се води статистика.

Басейн

Прези миналата година удавените в Хасковска област са 6. От началото на тази година се е удавил 43-годишен мъж от Сираково в язовира край село Въгларово и 70-годишен в канал край село Тракиец, допълниха от полицията.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...