9204 с храни от Фонда за европейско подпомагане

Хасково

9204 души в Хасковска област са получили храни от Фонда за европейско подпомагане, показва справката на Областния съвет на БЧК.

Както Haskovo.info писа, вторият транш на най-мащабната хуманитарна програма предостави на всеки от правоимащите 7 вида хранителни продукти, общо 16.320 кг. Списъците на нуждаещите се бяха изготвени от службите за социално подпомагане.

След изтичане на срока за раздаването остатъчните количества са предоставени на 381 души, които обитават социални заведения, ползват социални услуги или са получили еднократна помощ по различен повод.

За пореден път раздаването на храните стана със съдействието на дирекциите за социално подпомагане в областта, на местната власт, която осигури транспорта до част от селата. За охраната се погрижиха органите на МВР. 89 доброволци на Червения кръст се включиха в кампанията. Местните медии помогнаха информацията да стигне по-бързо до хората, отчита хасковският БЧК.

Един коментар по “9204 с храни от Фонда за европейско подпомагане

  • И какно по-точно ма в тия пакети-опишете ги,пак простотия-нищо съществено Да-и 6 кг леща,ужас!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.