Хасково

9204 с храни от Фонда за европейско подпомагане

9204 души в Хасковска област са получили храни от Фонда за европейско подпомагане, показва справката на Областния съвет на БЧК.

Както Haskovo.info писа, вторият транш на най-мащабната хуманитарна програма предостави на всеки от правоимащите 7 вида хранителни продукти, общо 16.320 кг. Списъците на нуждаещите се бяха изготвени от службите за социално подпомагане.

След изтичане на срока за раздаването остатъчните количества са предоставени на 381 души, които обитават социални заведения, ползват социални услуги или са получили еднократна помощ по различен повод.

За пореден път раздаването на храните стана със съдействието на дирекциите за социално подпомагане в областта, на местната власт, която осигури транспорта до част от селата. За охраната се погрижиха органите на МВР. 89 доброволци на Червения кръст се включиха в кампанията. Местните медии помогнаха информацията да стигне по-бързо до хората, отчита хасковският БЧК.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Дида
Дида
16.06.2018 14:24 14:24

И какно по-точно ма в тия пакети-опишете ги,пак простотия-нищо съществено Да-и 6 кг леща,ужас!

Back to top button