Спорт

20 колоездачи изкачиха връх Аида за четвърти пореден път

20 участници от цяла България изкачиха за четвърта поредна година върх Аида в станалото традиционно колоездачно състезание в Минерални бани.

Състезанието се проведе с подкрепата на община Минерални бани и кмета Мюмюн Искендер.

Сиволичният старт беше даден пред сградата на общината, но истинското състезание започна с летящ старт от завоя към Горно Брястово. До там състезателите бяха ескортирани от полицейски автомобил. По телефона бяха известени двамата съдии от Пловдив, които очакваха участниците в гонката на финала на връх Аида. 10-километровото трасе беше с 600 метра разлика в надморската височина между старта и финала.

Победител стана представителят на София Красен Киров. Любопитна подробност е, че той е и треньор на отбора на ЦСКА по баскетбол. Киров е първи и в неговата възрастова група на мъжете от 18 до 35 г. с време от 25 мин. и 41 сек.

В другите категории първи станаха Росен Станчев (36-50), Манол Стоянов (51-60) и Георги Евтимов при ветераните от над 61 г. Най-достойните ветерани получиха специални награди от стоматолога д-р Гено Василев. Останалите победители получиха 80, 50 и 30 лева за класиране в челната тройка. Те бяха осигурени от Минерални бани.

Колоездачи

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button