Ухапана от бездомно куче хасковлийка осъди общината

Хасково

Поредна хасковлийка, нападната от бездомни кучета, осъди община Хасково.

Нападението от глутница бездомни кучета е станало на 23 февруари малко преди 7 часа на улица „Цар Самуил“ в областния град. Животните били като освирепели и лаели към нея. Това силно уплашило жената и тя инстинктивно забързала хода си, но едно от тях – светло бежово на цвят се впуснало срещу нея – внезапно и отзад и я ухапало по дясното бедро.

Нейна приятелка, с която тя имала среща в този час, за да вървят заедно на работа, се развикала и нападението било преустановено. Двете влезли първо в близката баничарница, за да види ищцата раната си, след което отишла в Спешно отделение, където обработили раната.

В резултат на ухапването, жената получила рана в дясното бедро, която повече от 15 дни лекувала с превръзки и обезболяващи лекарства, като била трудно подвижна. Освен болки и страдания, тя преживяла и голям стрес от нападението на кучето, което рефлектирало върху начина й на живот, натоварило и цялото й семейство, както с неприятни изживявания и безпокойства, така и физически. И до момента ищцата продължавала да изпитва силен страх, когато види куче, което внасяло допълнителен дискомфорт в живота й, се казва в решението на съда.

Така Хасковският районен съд осъди община Хасково да заплати на жената с инициали В. В. В. 1400 лв., представляващи обезщетение за претърпените от нея неимуществени вреди – болки и страдания, ведно със законната лихва от датата на увреждането. Искът за разликата до пълния му предявен размер от 3000 лв. се отхвърля.

Решението подлежи на обжалване пред Хасковския окръжен съд.

4 коментара

  • В ГЕЙРОПА ЖИВОТА НА КУЧЕТАТА Е ПО- ВАЖЕН ОТ ЖИВОТА НА ХОРАТА. ЕВРОГЕЙСКИ ЦЕННОСТИ. КВО ДА СЕ ПРАВИ. НАЛИ ТОВА ИСКАХТЕ. ПЕДЕРАЗЗ ПАРАД. И ДРУГИ ТАКИВА

  • Да те ухапе гуче да те налази бълха да размажеж на убицата или пред дома си кучешко лайно това са все ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ Това беше мечтата на Евроатлантика Соломон Паси и Президента -натрапник Роско Плевнелиев

  • поредната порнография от сайта и хора с комплекси!!!!!!! ако нищо не подразните куче ,няма какво да ви направи.научете малко или четете повече инфо аман от прости кауни !!!!

  • Приятел ами пиши от кой учебник ги четеш тия кучешки правила и ние да се поучим че напоследък много изостанахме и изпростяхме

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...