Хасково

11 загинаха при катастрофи в Хасковско, полицията предлага повече часове кормуване

11 са загинали при катастрофи в Хасковска област от началото на годината. За сравнение за същия период на 2017 г. в региона не е имало жертви на пътя, съобщиха на месечния брифинг в Областната дирекция на МВР.

Катастрофите са по-малко, но тези с пострадали са повече. В същото време от полицията отчитат по-засилен контрол по пътищата в региона. Близо два пъти повече са полицаите, следящи за нарушители на пътя, но има нужда и от още униформени. За първите пет месеца на годината са съставени 922 акта повече, фишовете са със 7094 повече, а електронните фишове – с близо 5000.

От полицията отчитат, че пострадалите в катастрофи са предимно младежи на възраст между 18 и 25 г. Произшествията са станали при наличието на хоризонтална и вертикална маркировка. Ето защо от хасковската полиция искат да инициират законови промени, с които да се увеличат часовете по кормуване при подготовката на шофьорите.

През следващия месец се очаква засилен трафик по пътищата на областта от гастарбайтери и туристи, предупреди директорът на ОД на МВР – Хасково старши комисар Ангел Цанков. В тази връзка ще има повече патрули по пътищата, както по автомагистрала „Марица“ и граничните пунктове.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Някой си там
Някой си там
18.06.2018 11:43 11:43

Закакво предлагат повече часове за кормуване защо не предложат засилено полицейско присъствие в часовете между 20:00 и 03:00 книжката не кара колата една глава като е празна акъл неможе да се налее

Анонимен
Анонимен
18.06.2018 13:15 13:15

Аз предлагам по националната телевизия всяка вечер да се излъчват по половин час кадри съсс трупове. Премазани и обезглавени. Премачкани и потрошени. Мисля че е за добро. Щото не ги показват затова е такова положението

Асковлия
Асковлия
18.06.2018 23:53 23:53

Полицията не може сама да се справи с този проблем.Това е проблем свързан с възпитанието в семейството,качествено обучение в училищата,корупцията в държавата ит.н.Тия на снимката си нямат халхабер и само като папагали повтарят казаното от София,а иначе джобовете и сметките им са …..

гражданин
гражданин
19.06.2018 1:43 1:43

Полицията предлагала повече часове кормуване.. Иде ми да се гръмна, щото вече полиция няма, т.е. има на хартия, а КАТ е друга работа, лежейки по храстите с камера в ръка се е превърнал във втори НАП…
Нима никой не разбира къде е проблемът??? Проблемът е от 28г. деградация на българското общество, първо в семейството, в образованието, в социалната среда, с две думи- в липсата на ДЪРЖАВА.

Абе хора, Я кога взех книжка на 18г. през далечната 88г., т.е. през комунизма, всички си карахме пияни до козирката, ама ни катастрофи имаше, ни жертви, ЗАщо? Защото страхът от закона беше голям, този страх ни будеше умовете и карахме бавничко дори на бутилка водка… Инак, при блъснат човек си направо в Белене или Ловеч, а при убит човек, присъдата е смърт…
И, въпреки че имаше по някое произшествие на година, това си беше произшествие от някой луд….

Back to top button