Хасково

Започва ремонтът на монумента „Св. Богородица“

Започва ремонтът на монумента „Св. Богородица“ в Хасково, съобщават от общината.

От днес се монтира скелето. Първо ще бъде почистена и импрегнирана фигурата на Св. Богородица с Младенеца. Това се налага, защото от години през статуята преминава вода, която руши плочите на постамента и параклиса под нея. Тази обработка според специалистите може да бъде направена само при температури над 18 градуса, сухо време и ще отнеме поне около седмица. Хладната пролет и дъждовете забавиха началото на ремонта. Дейностите ще бъдат извършени от сина на автора на статуята Петьо Александров, който притежава авторските права за статуята.

Ще се ремонтират и плочите на постамента на статуята. Приключи обществената поръчка за избор на строителна фирма изпълнител. Двата ремонта са съгласувани, уточнени са работните графици.

Общата стойност на обновяването на монумента е около 60 000 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
18.06.2018 18:28 18:28

Вън гербаджиите от Хасково! Заедно с дъртия, некадърен и заспал кмет съсипаха Хасково

Анонимен
Анонимен
18.06.2018 18:58 18:58

Вън гербаджиите от Хасково!

тъпаци
тъпаци
19.06.2018 9:10 9:10

Защо вън? Защото оправят пропуските на предишния кмет ли? Питайте го колко пъти е направил такова импрегниране- НУЛА!!! Видяли ли сте параклиса- тече отвсякъсде-легените и кофите стояха в храма всяка зима. ама Иванов не му пукаше. Плочките пак падаха ама ги заковаваха. Сега решиха да правят един по-сериозен ремонт , за който явно си трябва определени климатични условия и ние ревем…бах ти държавата сме дето има студена зима и влажна пролет..пък сегя почва бах ти жегата тва лято.

Анонимен
Анонимен
19.06.2018 13:07 13:07
Отговор до  тъпаци

Оправят дръжки. Вие от герп гащите си не можете да изперете, оправяли. И магистралите ви са такива, по 10 пьти на годината се развалят.То не беше крадене, не беше чудо.

Back to top button