Камерният оркестър и пианистката Александра Дичева със заключителен концерт за сезона

Любопитно

Камерният оркестър при община Хасково с диригент Цанислав Петков изнесе заключителен концерт за сезона в театър „Иван Димов“.

Солист на пиано бе Александра Дичева. В програмата бяха изпълнени произведения на Хайдн и Моцарт.

Концерт

Александра Дичева е родена през 1996 г. в Ямбол. Основното си образование завършва в Гимназия с преподаване на чужди езици „Васил Карагьозов“ в Ямбол. Понастоящем е студентка в НМА „Проф. Панчо Владигеров“ в класа по пиано на проф. д-р Борислава Танева.
Участвала е в майсторски класове на именити музиканти, сред които: Людмил Ангелов, Лилия Бояджиева, Маркус Праузе, Марина Плясова, Агате Лаймони, Рафаел Салинас, Михаил Владковски, Габор Чалог, Стефка Перифанова, Глория Кампанер, Михаил Ендрес.

Участва в престижни музикални събития. Изявява се като солист на Академичния симфоничен оркестър на НМА, Симфониета – Видин и Камерен оркестър „Дианополис“ – Ямбол.

3 коментара

  • Пет малки момиченца и четири дъртачки-сигурно са бабите на децата,егати публиката.

  • Анонимен, ако беше в залата, щеше да видиш каква е публиката!
    Ама такива като тебе сигурно само на кючеци се кефят ?

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.