Съдия Кольо Димитров със златен почетен знак от ВСС за пенсионирането си

Хасково

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет поощри Кольо Димитров – съдия в Окръжен съд – Хасково, с отличие „личен почетен знак „първа степен – златен“.

Отличието се връчва за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества.

Предложение за това е направено от Миглена Тянкова – председател на Окръжен съд – Хасково, във връзка с предстоящото пенсиониране на съдия Димитров. Той има над 27 години юридически стаж. В периода 1994 – 1998 г. е работил като следовател, а от 24 юни 1998 г. и към настоящия момент е съдия в Окръжен съд – Хасково. Той впечатлява с бързината и качеството на правораздаване и е изградил авторитет на професионалист, на независим и безпристрастен магистрат, посочват от ВСС.

Съдийската колегия на ВСС освободи Кольо Димитров от заеманата длъжност „съдия“ в Окръжен съд – Хасково, считано от 26 юни.

loading...

3 коментара

  • Човек с достойнство,истински пример какъв седва да бъде един български представител на Темида.

  • Един истински защитник на правото! Съдия Димитров съдът ще изгуби много с вашето пенсиониране.

  • Ей това е истински достоен и честен съдия, не като останалите му така наречени колеги.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.