Седмокласниците масово кандидатстват за гимназиите от сутринта в Хасково

Хасково

Седмокласниците в Хасково масово кандидатстват за гимназиите от сутринта в Хасково.

За втора година заявленията за кандидатстване могат да се подават и онлайн. В училищата-гнезда се приемат и документи на хартиен носител. Родителите, които изберат електронно заявление, няма да могат да подават на хартиен носител и обратно.

Сутринта много деца и родители подаваха документи в Обединените ученически общежития в Хасково. Въпреки повечето хора, тази година опашката не излизаше извън сградата, както бе предни години. По първоначални наблюдения на Регионалното управление на образованието повечето деца подават документи за професионалните гимназии.

Седмокласници

Документи за кандидатстване в гимназиите ще се приемат до 26 юни включително. През седмицата това ще става от 8 до 17 часа, а събота и неделя от 8 до 12 часа.

Училища-гнезда, в които се подават заявления за първо класиране за приемане на ученици в осми клас в Хасковска област са:

Обединени ученически общежития – Хасково;
ОУ „Пенчо Славейков“ – Димитровград;
ОУ „Иван Вазов“ – Свиленград;
ОУ „Иван Вазов“ – Харманли;
СУ „Д-р Петър Берон“ – Тополовград;
СУ „Христо Ботев“ – Ивайловград;
СУ „Св. Климент Охридски“ – Симеоновград;
СУ „Желязко Терпешев“ – Любимец;
СУ „Димитър Маджаров“ – Маджарово;
СУ „Св. Климент Охридски“ – с. Стамболово, общ. Стамболово.
СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ – с. Минерални бани, общ. Минерални бани;
СУ „Христо Ботев“ – с. Караманици, община Минерални бани.

Първото класиране ще излезе до 3 юли, а записването или подаването на заявление за участие във второ класиране ще е в дните между 4 и 6 юли. Местата в гимназиите са повече от седмокласниците.

Още новини

loading...

6 коментара

  • Само не в Механото Хасково. Пълно е с роми „цигани „. Даскалите некадърни и интриганти.

  • Пълно било с роми …. ами как да е ? Повечето хора днес говореха на НЕБЪЛГАРСКИ език в обединените ученически общежития – Хасково
    Лошото в цялата работа е ,че трябва да се води точна и ясна статистика за минималния бал с който са били приемани кандидатстващите през последните години в съответните училища. Децата и техните родители трябва да са запознати с тях и да са наясно дали имат реални шансове да влязат в специалностите за които кандидатстват . Примерно има деца с по 30 – 50 точки от матурите ,които изреждат само езиковата и математическата гимназия и по този начин се обричат да се включат в класирането чак за третото такова. Съответно влизат в специалностите ,които кръглите двойкаджии не са успели да запълнят след второто класиране. Ако статистиката не беше „публична тайна“ такива аномалии нямаше да стават ,но все пак има вариант …. изброявайте повече специалности в списъка си с желания !

  • Завършваш миханото Асково само с преписване. Даскалите харни .носиш рушвети и ти пишат я4 или 5.нали госпожо Недялке гума ровя.

  • Ама вие сериозно ли си мислите ,че учителката по български и литература ще си напише името с малка буква : D ( дайте малко по-сериозно ) Механото е такова училище защото в града има такива ученици и те просто трябва да учат някъде – нали така ? А тези въпросните ученици са плод на основните училища в района и най-вече са плод на собствените си родители – не е виновно Механото 🙂

  • Даскалите са виновни за това че получават по 1500 лв. Така нали е в Механото.Но през цялото време си бъркат по ………..
    И си чеопляат носовете Това Даскалов е срам че още го има. Идете да видите всички халета са дадени под наем . парите ги прибира директора Георги и после потъват сред любими даскали.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.