Хасково

Прокуратурата проверява кръговото на Кърджалийска, общината препроектира още две

Прокуратурата е започнала проверка на кръговото кръстовище на булевард „Освобождение“ в Хасково.

Тя се извършва във връзка с тежката катастрофа там на 16 май, при която загина 22-годишен хасковлия. Зам.-кметът Велин Балкански заяви пред Haskovo.info, че кръговото трябва да бъде препроектирано, защото не отговаря на изискванията. Едно от условията е то да не е по-високо от 5 см. На това не отговарят и кръговите кръстовища на булевардите „Раковски“ и „Васил Левски“, които също трябва да бъдат препроектирани и направени по-ниски. Трябва да се направи препроектиране и на целия булевард „Освобождение“, за да бъде въведен в експлоатация, защото няма Акт 16.

Това са били част от проблемите, разисквани на заседанието на Областната комисия по безопасност на движението в областна администрация. На него бе отчетено увеличението на тежките катастрофи с ранени и загинали, както и засилените проверки по пътищата.

До края на седмицата започва асфалтирането на лявото платно за движение на пътя Хасково-Димитровград, отчетоха от Областно пътно управление Хасково. Работи се по маркиране на пешеходни пътеки в областта, предстои и полагане на хоризонтална маркировка в целия регион, докладваха от ведомството.

Кръгово

Според Велин Балкански, община Хасково няма да успее до крайния срок – 30 юни, да маркира пешеходните пътеки по стандартите за безопасност, защото обществената поръчка за това стартирала сега и била за две години. Всички останали общини докладваха, че или са приключили напълно с изпълнението на дейностите по маркиране и обезопасяване на пешеходни пътеки, гърбици и хоризонтална маркировка, или приключват до дни и ще спазят срока, даден им главния прокурор Сотир Цацаров. Същата е картината и по отношение на видеонаблюдението, съобщават от областна администрация.

Балкански заяви пред Haskovo.info, че не очаква да има санкции за общината заради пешеходните пътеки, защото има срокове за протичането на обществената поръчка и паралелно се извършва освежаване на пешеходни пътеки. Поръчката за видеонаблюдението също била в напреднала фаза.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
има ли такава община
има ли такава община
20.06.2018 13:45 13:45

Как ще успее община Хасково, като там в момента не се работи и е свърталище на безделници, интриганти и комплексари.

Милена
Милена
20.06.2018 13:56 13:56

Правят се едни безмислени ремонти, а улиците из града са целите в дупки – ДОКОГА?
Улица „Родопи“ не е ремонтирана и асфалтирана вече 30 години и дупките са огромни, а част от трафика минава от там за да избегнат задръсстванията в 17,00-17,30.

Гост
Гост
20.06.2018 15:31 15:31

Че те от както са на влас три години една маркировка не са направили.

Анонимен
Анонимен
20.06.2018 20:39 20:39

Tova ne e pyrviq smyrten sluchai na tova krygovo

Анонимен
Анонимен
20.06.2018 21:07 21:07

Значи кръговото ще е с височина 5 см Ми то тогава ГЪЗАРИТЕ и ПИЧЛЕМЕТАТА ще минават ДИРЕКТНО през него Ами дайте да махнем и легналите полицаи щото някой гъзар с 150 км в час си строшил колата Хайде по сериозно вие от общината Не мчоже да се угажда на всички ГОВЕДА в града

Анонимен
Анонимен
21.06.2018 9:59 9:59

Ima si iziskvane za visochinata a tova che minavat s 150 km e problem na policiqta predi 6 god motorist zagina tochno na tova krygovo zashtot se udaril v ostrovcheto predi krygovoto i se razmaza v krygovoto ako beshe nisko shteshe da e oshte jiv

Анонимен
Анонимен
21.06.2018 10:02 10:02

A legnalite policai sa bezumno ostri i visoki i naistina si troshim kolite za neshtastie povredute v okachvaneto izlizazat na qve po kysno po magistrala i vzemat jertvi

Back to top button