Регион

Започва ремонтът на над 50 км от пътя между Симеоновград и Чирпан

Над 50 км от третокласния път Симеоновград – Чирпан ще бъдат ремонтирани по оперативната програма „Региони в растеж“, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Пътят е алтернативен маршрут на автомагистрала „Марица“ и Поповица – Хасково.

Подписани са договорите за основния ремонт на 35 км от направлението, включени в лот 19 (15,2 км) и лот 21 (20,2 км) от програмата. До дни предстои утвъждаването и на третия договор за лот 20 (15,3 км) и стартирането на строителните работи на обектите.

Ремонтът на отсечката в лот 19 ще бъде изпълнен от „Пътища Пловдив“ АД. Стойността на договора е 11 922 748 лв. с ДДС. На ДЗЗД АПП „Пътища“, в което са: „Пътища Пловдив“ АД и „Агромах“ ЕООД, е възложена рехабилитацията на отсечката, която е в лот 21. Договорът им е за 12 987 206 лв. с ДДС. Срокът и на двата договора е 15 месеца. Лот 20 ще бъде изпълнен от АБ АД. Стойността на техния договор е 10 805 100 лв. с ДДС.

Предвидените ремонтни дейности на третокласния път включват полагане на нова асфалтова настилка и възстановяване на отводняването на пътя. В село Целина ще бъде изградена нова колекторна система за дъждовни води. Ще бъдат монтирани нови ограничителни системи, пътни знаци и хоризонтална маркировка. Ще се рехабилитират 5 големи съоръжения – мостът над река Стара река при 13-ти км, мостът над река Меричлери при 35-ти км, мостът над река Мартинка при 42-ри км, както и съоръжения при 43-ти и 54-ти км.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button