Лечев: Питах за нередности в обществени поръчки и ме освободиха. Беливанов: Не е това причината

Хасково

Освободеният от общината шеф на правния отдел Пламен Лечев заяви пред Haskovo.info, че е останал изненадан, защото не е имало предизвестие и мотиви.

Неговото обяснение обаче е, че дотук се е стигнало, защото е задавал въпроси за нередности, допуснати по две важни обществени поръчки. Едната е за Общия устройствен план, където според Лечев незаконосъобразно е отложено отварянето на цените заради отсъствие на членове на комисията.

Другата обществена поръчка е за пътната маркировка, където дейностите са смесени, а не са разделени на обособени позиции. Поръчката е изготвена от външни юристи, а не от общинските. Лечев предупреди, че пътната маркировка в община Хасково няма да е готова до крайния срок – 30 юни и това ще доведе до глоби от 2000 до 7000 лв. за пешеходна пътека.

Пламен Лечев допълни, че има 14-дневен срок да обжалва отстраняването си и обмисля възможността за това.

Потърсен за коментар кметът Добри Беливанов заяви пред Haskovo.info, че не е това причината за отстраняването на Лечев, а изтичането на изпитателния срок в договора му. Относно законността на двете обществени поръчки Беливанов лаконично каза, че си има комисии, които преценяват нещата.

38 коментара

 • В Община Хасково има назначени юристи, а за Обществените поръчки се използват „външни юристи“ – ЗАЩО ?
  Защото общината има много пари – нашите пари!

  • Е тогава какъв е рева за тоя „юрист“ точно?! Явно не си евършил работата и са го отстранили. За да прибягват към външни юристи ясно е, че наличните за никакъв……не стават, или не им стига времето да се справят с всичко. Все едно най-важния проблем е дали юриста е външен или щатен….
   Я дайте нещо сериозно не вдигайте пушилка от нищото. Ясно е че има сериозно нещо заради, което е отстранен и съвсем не е няква си дребна поръчка за маркировка- минаха толкова поръчки за саниране в милиони-тук говорим за някви си чертички по улиците колко да са 100-тина -200 хиляди. Не вярвам да е за това! Хайде да не ни правят на баламурници. Общия усторйствен план и той сигурно струва толкова- все пак говорим за някакъв чертеж не за строежи. ИЗтъркаляха поръчки за 100 блока по около милион всеки училища детски градини сигурно още 30 милиона..не за ти ямилиони а за някви хиляди…айде бе

 • Използват външни юристи,защото техните нямат достатъчна теоретична и практическа подготовка.Като изключим главния юрисконсулт,който е по-навътре с нещата,остават още двама,които от скоро практикуват тази професия.

 • Тези външни юристи , предполагам са ги намерили по обяви или в някой жълт справочник или по-скоро са „вътрешни“ за някой заинтересован и обвързан с този който ги наема!
  Следващият въпрос…

 • Кметът говори несвързано. Или се дължи на възрастта му, или смята че гражданите „пасат трева“. Не може причини за отстраняването на служител да са „изтичането на изпитателния срок в договора му“, то всеки новоназначен е с изпитателен срок, другите защо не са уволнение? Искам като гражданин на гр. Хасково да знам защо този служител е уволнен? Причини, свързани и смислени. Те са публични личности и когато има интерес от страна на гражданите, трябва да се дават обяснения, а не само да се хвърля прах в очите.

  • Защото по-професия е шофьор и няма компетенцията и подготовката на юрист.Не е негоден да свърши работата на юрист въпреки подарената му диплома за такъв.

 • Лечев,който си качваше краката на бюрото през работно време.Гнусен лигльо!! !Относно външните юристи-такива се явяват и на дела,защото наличните юристи не могат да защитят интересите на Общината.

 • Лечев, юридическата наука само със слушане на „Шушана“, въртене на интриги и пищов на кръста не се овладява…

 • Шофьора щял да обжалва изпитателния срок на трудовият си договор и търсел юрист да му подготви и внесе жалбата в съда, защото прекалено голямата му компетенция не позволява сам да свърши това .

 • Нещо май се притеснихте….. Май не са глупости, а истини. Много е прав, че е станал неудобен на Беливанов, защото ще разкрие колко много схеми си прави кмета с неговите алчни другарчта и как глобяват нас, а не него

 • Направо ми е жал за това отрудено момче Лечев , сега ще трябва да се заеме с животновъдство

 • Служителите в общината, вземете да работите! Стига сте писали коментари! Всичко се вижда. После ще пишете обяснения защо не си уплътнявате времето 😀

 • Ами точно заради устройствения план де. Там са големите и дългооооосрочни пари,затова „прекратява служебното правоотношението, поради изтичане на изпитателния срок“. Но Караджова не е с изпитателен срок, а пък и този срок е само преполовен.

 • ВиК ползва външни юристи, това за герб не е проблем, а защо е проблем за лечев тогава?!

 • Беливанов не виждаш ли че ставате смешни. Пълен резил само за дела колко пари харчите на данъкоплатеца.

 • Значи изводите дотук са – който пречи, уволнение, без да се замисля има ли законово основание или не, а после ние гражданите да плащаме разноски по делата. С други пък се сключват сделки да са „изтритани“ и ще получат големи обезщетения след съдебното решение.

 • Брях, големи познавачи на правото се извъдиха сред „дежурните коментатори“…
  Бихте ли посочили поне едно съдебно решение за отмяна на уволнение в срока за изпитване?
  А то иначе е лесно да си чешете езиците за щяло и не щяло…

  • Юристът, четеш през ред. „Дежурните коментатори“ не говорят за“ съдебно решение за отмяна на уволнение в срока за изпитване“, а за незаконосъобразни уволнения, които след съд решение водят до възстановяване и обезщетения в хиляди. Примери ли искаш – Сн. Ст., Ж. Р…..
   КОЙ СИ ЧЕШЕ ЕЗИЦИТЕ?!

   • „Колегите“ да си научат уроците, преди да се изказват неподготвени!

    Съгласно правната теория и трайно прилаганата съдебна практика у нас, правото на органа по назначаването да прекрати възникнало служебно правоотношение в срока по чл. 12, ал. 1 от Закона за държавния служител (едногодишен изпитателен срок за служител назначен за първи път на държавна служба) е негово дискреционно право (т.е. право на органа на власт да действа по своя преценка, разбиране, убеждение).
    Дали да прекрати или не служебното правоотношение с новоназначения държавен служител е право изцяло в полза на органа по назначаването, като преценката на органа е въпрос по целесъобразност и не подлежи на съдебен контрол.
    При това – за своето решение органът по назначаването не е длъжен да излага мотиви и да сочи доказателства във връзка с изпълнението на служебните задължения от конкретния държавен служител.

    Ха сега ми кажете, какво е общото между дискутираното едностранно прекратяване на служебните правоотношение и посочените от вас примери??? В основанието ли е приликата или в мотивите, или…

    • „Айде пак“ изглежда искаш да изместиш фокуса от хилядите левове обезщетение, взети след възстановяването на неправомерно уволнените. Като човек със средно образование и аз зная, че работодателят може да освободи служител в служебно правоотношението, когато има срок на изпитване, без да посочи основание. Не пред нас хасковлии тия твоите членове и алинеи. Иди и работи при дядо ти, за да се доказваш там, а останалите преценки скоро пред урните.

   • Сн. Ст., както я наричаш, загуби делата си! Решението на Върховния административен съд е красноречиво.

 • стига си ревал иди паси патките на село да видиш как се искарват пари с 4естен труд

 • Този управник реализира заканата на предшественика си-всички ни прати да пасем патки, крави,овце и що говедо е останало.

 • “Пламен Лечев заяви пред Haskovo.info, че е останал изненадан, защото не е имало предизвестие и мотиви.”
  Е, само поради факта, че е останал изненадан, защо служебното му правоотношение е било прекратено в едногодишния изпитателен срок, без предизвестие и мотиви, си заслужава уволнението!
  Изненадата на г-н Лечев говори за въпиюща юридическа некомпетентност и при това положение логично е работното му място да е всяко друго, но не и началник на Правен отдел.

 • Лечев е на работа в общината от почти три години ,така че едногодишния изпитателен срок отдавна е минал.

 • Лечев е държавен служител от октомври 2017 г., назначен след конкурс по Закона за държавния служител.
  Самият конкурс е обявен на 16.08.2017 г., показва справка на сайта на Община Хасково, раздел „Кариери“, страница 10.

 • Ооооо,верно,че той работи на тая длъжност почти две години, без да е спечелил конкурс и чак като спечели конкурса-поработи малко и даже една година не е направил.

 • Плащаме данъци за да даваБеливанов тлъсти заплати на троловете си за да пишат по цял ден и той да казва ,че гражданите го обичат и харесват,Наглост ,некадърност,алчност,това е ,Театър ,Артисти,за да изкарат мандата.

 • А не, не само той кара да пишат-има и едни други, които пишат, защото са долни подлизурковци и службогонци, плювачи и клеветници, които са без авторитет в обществото. Всички ги знаем кои са. Заради родителите им ще премълчим имената им.

 • Досега главната архитектка беше смешна със сексуалните си подвизи, а сега е жалка с отказа си да освободи поста! По време на престоя си в Община Хасково много болнични използва, може би повече е била болна отколкото трудоспособна. Новият болничен няма да я спаси, но нека се надява! Все пак не е венчана за този пост!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.