Общината плаща още 45 000 лв. за бутилирана вода заради кризата с урана

Хасково

Още близо 45 000 лв. ще трябва да плати общината за бутилирана питейна вода в продължаващата криза с урана в Хасково.

Водата в областния град остава забранена за пиене и готвене, а училищата, детските градини, социалните и здравните заведения купуват бутилирана. На определен период общината им възстановява изхарчените пари.

За юнската сесия кметът Добри Беливанов внася искане до общинския съвет да се извърши компенсирана промяна в общинския бюджет. В резерва за непредвидени и неотложни нужди са предвидени до 200 000 лв. за закпуване на бутилирана питейна вода. Сега общинският съвет трябва да разреши от тези средства да се отпуснат 44 899 лв., с които да се плати на училищата, детските градини, социалните и здравни заведения, купили водата в периода 15 март – 12 юни.

Още новини

loading...

9 коментара

  • Да ви казвам ли на кого е най-гадната вода „бачково“ която не може да се продаде и така се източва общината ?!

  • Напълно съм съгласен с коментара на ”хаха”-първият . Тази вода Бачково е най-гадната и блудкава вода която някога се е появявала на пазара . Мирише на батак, че то от язовира на Сивата вода е по-чиста и става за пиене . Пиши бе човек НА КОГО Е ТАЗИ ВОДА И КОЙ ТОЧИ ОБЩИНАТА !

  • Нямали други води на тази цена и да се направи избор_ има , но не са на подходящите хора.Собсгвеника на „Леново“ е от Хасково може да ви даде дори и по добра цена,а още колко води има ,но нещо пречи и кое е то?

  • Какво гледате марката първо във детските градини плащаме водата .
    Източват яко😭😭😧

  • И какво стана с 2 млн.за новите сондажи,нали ги направиха и сега пак уран.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.