Предлагат преименуването на хасковска гимназия

Хасково
Ученици

За юнската сесия на общинския съвет е внесена докладна от кмета Добри Беливанов за промяна наименованието на Професионална гимназия по селско стопанство и транспорт “Никола Вапцаров” в Хасково.

Това се прави във връзка с постъпила докладна от директора на гимназията, като към нея е приложено и решение на Педагогическия съвт, който предлага наименованието да стане Професионална гимназия по транспорт и аграрни технологии “Никола Вапцаров”.

Новото име на гимназията ще е в съответствие с новите специалности. Две от специалностите са “Електрически превозни средства” от професия “Техник по транспортна техника” и “Агроекология” от професия “Агроеколог”.

Още новини

loading...

Един коментар по “Предлагат преименуването на хасковска гимназия

  • Кмете, каква връзка има Вапцаров със селското стопанство?! Освен, че другарите му, комунистите го разсипаха, не е ли цинизъм това, в кой век живеем?!

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.