Випуск с много отличници изпратиха гимназиите в Хасковско

Хасково

Повечето от абитуриентите в Хасковска област си получиха дипломите за завършено средно образование днес.

Гимназиите изпратиха много отличници. Haskovo.info припомня, че три абитуриентки изкараха по две пълни шестици на държавните зрелостни изпити в региона. Това са Антонина Попова от Езикова гимназия „Асен Златаров“, която има шестици по български и английски език, Мариела Драгиева от ПМГ „Боян Петканчин“ с пълно шест по български и английски език и Жаклина Иванова от димитровградската ПМГ „Иван Вазов“ с пълни шестици по български език и математика. Абитуриентите в Хасковска област са се представили изключително силно по английски език, където средният успех е 5.34, като има младежи с по 100 т. Средният успех по математика също е много висок – 5.01. Средният успех по български език и литература пък е 4.00, като има леко повишение в сравнение с миналата година.

115 абитуриенти се дипломираха от ПГДС „Цар Иван Асен II“

Пет паралелки от общо 115 зрелостници се дипломираха в ПГДС „Цар Иван Асен II“.

Дипломи

Това стана на тържествена церемония в зала „Хасково“. Всички бяха приветствани от директора Мариела Златева и своите класни ръководители. Отличниците получиха и грамоти.

Haskovo.info припомня, че наградата Достоен Асеневец заслужи отличничката Бонислава Димитрова. Отличието Спортист на випуска пък е притежание на голмайстора по хандбал Петко Петков.

38 медала на отличници връчиха от ПМГ „Боян Петканчин“

127 абитуриенти се дипломираха от ПМГ „Боян Петканчин“. Директорът Донка Маргаритова поздрави всички на церемонията в Младежкия център.

Дипломи

Отличниците от силния випуск са 63. Най-добрите 38 от тях получиха и медали. Единственият носител на златен медал е Мариела Драгиева, която изкара две пълни шестици на матурите. Сребърните медали са 22, а бронзовите – 15. Ралица Манолова и Рая Манчева изкараха по 100 т. на матурата по математика, а Сашка Бакалова е с пълен актив от точки по английски език. Средният успех на випуска е 5.36, а най-висок успех – 5.80 имат 12 Б клас.

Дипломи

От гимназията се похвалиха със среден успех от матурата по английски език – 5.55 и 11 пълни шестици. ПМГ е и първа в областта на матурата по български език и литература – 5.17.

Отличен випуск се дипломира от Езикова гимназия „Асен Златаров“

181 абитуриенти получиха дипломите си от Езикова гимназия „Асен Златаров“.

Дипломи

Снимки: Христо Тотев

Випускът, съставен основно от отличници, получи поздравления от директора Деян Янев. Церемонията бе в театър „Иван Димов“.

Антонина Попова е с две пълни шестици от матурите. 24 са пълните отличниците от матурите, като средният успех по английски език е 5.64, биология – 5.21, български език – 5.08.

Средният успех на випуска е 5.42. Първенец е 12 В клас – 5.86 и 5.72 само от матурите.

7 коментара

  • Тези девойки майки нямат ли??? На дипломиране с къси панталони, все едно са тръгнали на дискотека… Залата прилича на бардак! Ужас!!!

  • Така е те са пълноправни и вече имат собствено мнение кога как и на кого да раздават ШУНДИТЕ си без да питат майките

  • Това е най тържествения момент за абитуриентите, а те дошли със скъсани къси гащи и чехли. Вечерта трябва да им е балът.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.