Спорт

Хасковското спортно ориентиране с купите за две първи места

Хасковският клуб по спортно ориентиране „Компас 1994“ спечели купите за първо място от състезанията за Купа „Марица изток“ и Купа „Раднево“.

Около 100 участника от 18 клуба се състезаваха за двете купи. През първия ден надпреварата се проведе в местността „Хайдушкото кладенче“ край Гълъбово. Ориентирането бе затруднено от гъстотата на гората и липсата на добра пътна мрежа, но хасковлии показаха характер и чрез спечелените седем призови отличия станаха безапелационни отборни победители и заслужиха Купата на първенци.

Купи

Вторият старт в неделя бе градско състезание за Купа „Раднево“. Надпреварата бе по улиците на града на енергетиците и отново бе успешен за хасковлии. Макар и по-трудно нашите повторихме успеха от събота и спечелихме отборната Купа, този път с отлична тактика и спортна дисциплина. Заслужихме и шест призови отличия – две първи, едно второ и три трети места.

„В състезанията участвахме с 18 състезатели – деца, девойки, ветерани, помагаха ни и родители и всички те бяха на собствени разноски, за което им изказвам сърдечна благодарност“, заяви председателят на клуба Тодор Стратиев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button