Хасково

Проблемът с поливането на парка под Езиковата на път да се разреши

ВиК – Хасково изпрати ново писмо до община Хасково за напояването на растителността в парка под езиковата гимназия. Това е станало днес, след като вчера от кметството обвиниха водното дружество, че иска градинките да се поливат с питейна вода.

Скандалът се разрази, след като от общината поискали от ВиК документ, с който да поискат удължаване на разрешението за ползване на сондаж в парка, който се ползва за поливане. По закон, за да разреши Басейнова дирекция ползването на подземни води е нужно местният ВиК оператор да издаде документ, че не може да осигури достатъчно вода.

Това потвърдиха пред Haskovo.info и от дирекцията след запитване. Изискването е заложено в Закона за водите. Тъй като в района на парка има изграден водопровод първоначално от ВиК изпратили писмо, че могат да осигурят вода.

След разразилия се скандал вчера, днес управителят на водното дружество Тодор Марков се е консултирал с Басейнова дирекция и е изпратил ново писмо до кмеството, в което се казва, че дружеството доставя само питейна вода. Подобен документ вече би свършил работа, уверили го от дирекцията.

От общината потвърдиха пред Haskovo.info, че писмото е дошло.

4 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button