Съдът отложи за септември делото срещу новите такси за детските градини

Хасково

Хасковският административен съд отложи делото срещу новите такси за детските градини в община Хасково, съобщават от ХАС.

Това стана факт поради направено доказателствено искане на ответника по делото – Общински съвет Хасково. Освен това съдът задължи ответника да представи допълнителни доказателства.

Припомняме, че Добри Беливанов атакува решението, с което таксите за детските градини бяха намалени на 1 лв. дневно. В жалбата си кметът посочва, че промяната общинският съвет е извършил с решение, което впоследствие е изменил поради поправка на явна фактическа грешка на приетия в наредбата текст. Именно тази процедура, според кмета не била съобразена със закона. Градоначалникът е изложил и други аргументи в подкрепа на твърдението си за незаконосъобразност на въпросното решение.

Второто заседание по делото е насрочено за 26 септември.

Още новини

loading...

Един коментар по “Съдът отложи за септември делото срещу новите такси за детските градини

  • Великата преписвачка беше в залата_,Секретаря ,така се прави преписваш и забравяш да си заличиш следите.Таково чудо не се беше чували и виждало.Беливанов ти сиЕнциклопедия на издънките.Честито!

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.