Хасково

Агенцията по храните не разреши да има разливна млечна кухня в „Орфей“

Общинска детска градина № 15 „Слънце“ не получи разрешение от Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково за ползване на обекта „Гъбка“ в комплекс „Веспрем“ като „Пункт за разливане на храна от млечна кухня“, съобщават от общината.

От кметството поискаха Гъбката да бъде използвана кано разливна със заявление от 20 юни. Преди това имаше протести на майките, които досега взимаха храната от градина „Ежко Бежко“, която затваря заради ремонт. Сега храната се взима от Малкия бизнесцентър.

С така предложения от ОДБХ вариант за предварително опаковане на храната ще бъде нарушена температурната верига при съхранение на храните, с което ще се нарушат изискванията на Регламент 852/2004 и 853/2004 ЕО.

Според ОДБХ, видно от констативен протокол издаден на 15 май по отношение на проект за преустройство на помещението в съответствие с изискванията, този Регламент се нарушава при доставката на храна дори в изотермични съдове. Сега обаче от агенцията заявяват, че храната може да се доставя предварително опакована. Тези индивидуални опаковни не притежават качествата на изотермичните съдове, от където следва заключението, че този Регламент със сигурност ще бъде нарушен, допълват от общината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

10 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Идиотите от БАБХ
Идиотите от БАБХ
27.06.2018 16:54 16:54

Тези от агеницята по храните не са си получили рушвета затова не дават. И какво ли да вземат от майки, които се борят с 1,50 да нахранят децата си. Тъпанари!!!!
Дайте да им спретнем един протест момичета! Да им заведем ревящи и гладни деца да видим дали няма да дадат това разрешително. Не знаят ли че топла храна в пластмасови съдове е ВРЕДНА!!! Отделят се вредни вещества от пластмасите -вече се върви към забраняване на пластмасовите шишета за вода-те вряла храна ще слагат в пластмаси. Жива отрова за децата ни.
Нехранимайковци- проверете им хладилниците у , вижте ги дали си купуват САМИ хранителни пордукти. Ще Ви отговоря НЕЕЕЕЕ. Фирмите им ги носят у тях, за да не ги тормозят. А какво да им занесат майките???

Гергана
Гергана
27.06.2018 21:32 21:32

Направена е група във фейсбук

майка от Орфей
майка от Орфей
28.06.2018 12:36 12:36
Отговор до  Гергана

И какво като сте във фейсбук? Едно реване и оплакване! Не искаме пластмасови съдове! Храната трябва да си ни я дават в наши си бурканчета. Всяка майка знае как си го е измила. При това е стъкло, както казва коментара по-горе пластмасата е вредна! Да пазим децата си! Аз лично няма да вземам повече храна , ако е в пластмасови кутии. На кого кутийките искате да ни продадете? Пак далавера. До преди няколко месеца точно същата агенинция по храните беше разрешилна в Гъбката да се раздава млечната кухня на децата- едни управници обаче нещо се смразиха с кмета и решиха да му правят мръсно и казаха, че не може в тая Гъбка да се разлива храна. ЗАЩО? Като са издавали първия път разрешителното други ли са били правилата , кога се промениха? И кое се промени? Единсвено и само отношенито на управляващите към кмета. Заради техните инати сега 100 майки имат проблем с получаването на храната за децата си. Аз от пластмасови отровни кутии храна не искам! Детето ми вече е и достатъчно голямо на 1 год и 6 месеца, мога даа си му давам от нашата храна. Но това е услуга , която я има в града но едни хора уж следейки за безопасността на храните а всъщност следейки само техния джоб и интерес казват че не може да я има тая услуга.
Мръсни мизерници далавераджии са тия от агенцията по храните. А всъщнос ткак работят заведенията около гъбката-всички са в гъбки-никое няма тоалетна-а там хората стоят дълго време.Ние си вземаме храната и си тръгваме къде е проблема пак не разбирам -.освен в липсата на далавера

Анонимен
Анонимен
27.06.2018 21:34 21:34

Къде са съветниците дето им гласувахме доверие.Къде е напетата мома от НОЙ.След някакъв месец ще и носим снимката като почне предизборната кампания,за да и кажемЧао Бамбино!Ние ще се оправим с децата си,но идва Видов ден и то скоро.

Сони
Сони
28.06.2018 1:01 1:01
Отговор до  Анонимен

Даже не знаете как се казва напетата мома,а сте тръгнали сметка да й търсите.

Гергана
Гергана
27.06.2018 21:35 21:35

Нека бъдем повече а не като предния път само 6 майки

Анонимен
Анонимен
27.06.2018 21:41 21:41

Какво и трябва,тя е на държавна хранилка плюс това месечната заплата от Общинския съвет трицифрена.Такива са и ръководството на Общината като нея.Ние майките ще изнемогваме,но знайте,че ние сме избирателите.

Гергана
Гергана
28.06.2018 0:59 0:59

Гответе си вкъщи бе хора,хем по-евтино ще ви излезе,хем знаете какво ядат децата ви.За какво ще се разкарвате за един черпак буламач чак до центъра.Млади сте,имате свободно време щом по цял ден сте по центъра с децата си.Ще вземе да поискате да се готви и на мъжете ви и да ви носят храната пак вкъщи.От млади сте мързеливи.Хем ви мързи да си я направите,хем като ви я направят хората- ви мързи да идете да си я вземете.Както се казва „Хем сърби,хем боли“!

Анонимен
Анонимен
28.06.2018 1:38 1:38

Гергана се казва тази мома
_45 годишна гостожица…………

Мама от квартала
Мама от квартала
28.06.2018 17:55 17:55

Защо дрънкате глупости? За 1,50 колко телешко или заешко ще купя на детето си?? А дали е буламач или не детето ми харесва храната и я хапва с удоволствие при това „буламача“ всеки ден е различен и менюто на децата е разнообразно.
Моля ви когато една тема не ви засяга не я коментирайте!

Back to top button