Прекратиха обществената поръчка за Общия устройствен план на Хасково

Хасково

Със заповед на кмета Добри Беливанов от днес е прекратена обществената поръчка за „Изработване на общ устройствен план на община Хасково, включващ екологична оценка и оценка за съвместимост“.

В заповедта е записано, че след откриването на обществената поръчка са установени нарушения при откриването й, които към настоящия момент не могат да бъдат отстранени. Методиката за оценка на офертите противоречи на основните законови изисквания, не може да бъде приложена обективно без да се ощетят участници и не може да се гарантира, че предложението на участника, който ще получи най-висок брой точки, ще осигури най-качественото изпълнение на поръчката. По тази причина процедурата за възлагането на поръчката, следва да бъде прекратена, се казва още в кметската заповед.

Haskovo.info припомня, че миналата седмица ексшефът на правния отдел Пламен Лечев заяви, че си обяснява освобождаването си от общината с въпросите, които е задавал за нередности, допуснати в две от обществените поръчки важни за сегашния мандат. Едната от тях е тази за Общия устройствен план, а другата е за пътната маркировка.

6 коментара

  • В тая община Хасково нищо не е наред и да бъде на ред няма как да стане .Това е продукта на кадърните кадри на ГЕРБ и Делян Добрев. Важното е общинските съветници да получавт заплати по 1000 лв. А кмета от ГЕРБ освен пенсия и тлъста заплата,комисионни и рушвети.

    • То хубаво че се е усетил кмета, че пак са му скроили кюляф с тая поръчка. Тръгна си юриста, уж защото разправял, че не я бива поръчката а що не е написал доклад, че трябва да се спре- щото така му е поръчано „да се мотат нещата в общината да се създава усещане че не се работи“. Хеле тоя лигач си тръгна най-сетне. Никой не го търпеше от колегите- краката на бюрото шушана и гъчене на дюнери и баници. Неудобно ти става като влезеш в стаята. Ето възела се разплита. евала кмета отрежи им пипалата, явно че баха нагласили някой и ако не е той избрания да има за какво да жали поръчката

  • Ох, вече ни писна от глупостите на тоя герберастки кмет и пълната му немощ да реши какъвто и да е проблем на града – а проблемите се трупат като лавина и Хасково затъва тотално по всички фронтове

  • Боли ме фара за вашите глупости, интриги и боричкания! Той коня отишъл в ряката, вие за юлара плачете!

  • Дядо ми,който е на 83 години живее в квартал Хисаря.Плаща си данъците и таксите.На улицата няма асфалт,няма и канализация.Дали този човей ще доживее за да види асфалт и канализация само Аллах знае.Търси се виновника за тази ситуация.Знае е се кой е виновника-управника в лицето на общината,но са минали една дузина. Аллах и Господ здраве на ни дават,всичко друго лека полека ще се оправи,поне се надявам.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.