Хасково

Хасковските младежи вече имат достъп до 25 000 лв. за инициативи

Хасковските младежи от 15 до 29 г. вече могат да кандидатстват със свои проекти за различни инициативи, като за финансирането им в бюджета на общината са предвидени общо 25 000 лв.

Начинът на кандидатстване разясниха на пресконференция от БСП – Хасково, по чиято инициатива в бюджета са заложени парите, приети са правилата за кандидатстване и създаването на Консултативен младежки съвет. В брифинга участваха новоизбраният председател на партията Антон Атанасов, членът на Националния съвет и Изпълнителното бюро на младежкото обединение на БСП Богдан Кирилов и общинските съветници Иван Станчев и Ели Костова.

За парите със свои проекти могат да кандидатстват физически или юридически лица. Еднократно за проект се отпускат до 5000 лв. Заявленията, в които е описано какво ще представлява младежката инициатива и финансовата обосновка се подават до 30 септември в деловодството на Младежкия център. Комисия разглежда предложенията и отпуска средствата. От партията отправиха апел към младежите да кандидатстват, защото крайният срок наближава. От парите например може да се възползва един клас ученици, който иска средства да посети опера.

Консултативният младежки съвет пък ще отстоява правата на младежите и ще разрешава важни за тях проблеми. Негов председател ще е кметът или зам.-кмет, а зам.-председател – младеж, членовете са 25. Съветът трябва да бъде конституиран със заповед на кмета до 15 юли.

Лидерът на хасковското БСП Антон Атанасов коментира и избора си за председател. Той заяви, че в структурата на партията ще влизат все повече млади хора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button