Регион

Димитровград иска поставянето на подземни контейнери за смет

Община Димитровград има намерение да извърши пилотно изграждане, доставка и монтаж на подземни съдове за разделно събиране на отпадъци на булевард „Димитър Благоев“, включващо две отделения с по два броя подземни контейнери, съобщават от кметството.

В тази връзка кметът Иво Димов иска свикване на общото събрание на Регионалното сдружение за управление на отпадъците – регион Хасково, в което са общините Хасково, Димитровград и Минерални бани. Предложението е за използване на средства от отчисления по чл. 64 от ЗУО за изграждане на подземни съдове за разделно събиране на отпадъци на територията на Димитровград.

Подземните контейнери са разпространена практика в европейските столици и в няколко по-големи български града като София, Пловдив, Бургас. Те са по-дискретни и естетически, заемат по-малко място и не позволяват разхвърлянето на сметта от външни фактори.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button