Регион

В понеделник започват ремонтите на пътищата Чирпан – Симеоновград и Момчилград – Ивайловград

На 2 юли започва рехабилитацията на пътищата Чирпан – Симеоновград и Момчилград – Ивайловград, съобщават от Агенция „Пътна ифраструктура“.

Със средства от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. ще се рехабилитират над 50 км от третокласния път Чирпан – Симеоновград, който е алтернативен маршрут на автомагистрала „Марица“ и на път I-8 Поповица – Хасково.

На символичната първа копка ще присъстват министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, инж. Дончо Атанасов – член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, народни представители и кметове от региона. Символичната първа копка ще бъде направена в 11 ч. на изхода на Димитровград в посока Чирпан, преди квартал „Марийно“ – при кръстовището на бул. „Съединение“ и „Стефан Стамболов“. 50-километровата отсечка е разделена на три лота, а срокът за изпълнение на строителните работи е 15 месеца.

В понеделник стартира и ремонтът на 32 км от пътя Момчилград – Крумовград – Ивайловград. Инвестицията е за над 20 млн. лв. с ДДС. Началото на строителните работи ще бъде дадено със символична първа копка в 14 часа край Крумовград, на което отново ще присъстват министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и инж. Дончо Атанасов – член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, народни представители, кметове от региона.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button