Токът поскъпна с 1.82% от 1 юли

Хасково

Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди нови цени на електрическата енергия за битови и небитови клиенти, присъединени към мрежа „ниско напрежение“ в Югоизточна България в сила от 1 юли, съобщават от EVN.

Според Решението на КЕВР крайните цени с ДДС за битови клиенти в Югоизточна България са както следва: Дневна тарифа 0,21596 лв./кВтч. Това е увеличение 1,82% спрямо досегашната цена от 0,21210 лв./кВтч. Нощна тарифа 0,12271 лв./кВтч. Това е увеличение с 1,82% спрямо досегашната цена от 0,12052 лв./кВтч.

Както при всяка смяна на цени, информацията за консумацията в следващите фактури ще бъде разделена на два отделни периода – потребление по стари цени до 30 юни включително и потребление по нови цени от 1 юли. Общият брой на дните в отчетния период отговаря на нормалния месечен период на отчитане за всеки клиент, като се запазват регулярните срокове на отчитане, допълват от EVN.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.