Регион

С първа копка дадоха старт на ремонта на пътя Симеоновград – Чирпан

С първа копка бе даден старт на ремонта на над 50 км от пътя Симеоновград – Чирпан. Инвестицията е за близо 36 млн. лв.

Сред официалните лица на първата копка в димитровградския квартал „Марийно“ бяха министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, инж. Дончо Атанасов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, съобщават от АПИ.

Първа копка

50-километровата отсечка е разделена на три лота. Срокът за изпълнение на строителните работи е 15 месеца. Предвидените дейности включват полагане на нова асфалтова настилка и възстановяване на отводняването на пътя. Ще бъдат монтирани нови ограничителни системи, пътни знаци и хоризонтална маркировка. Близо 2 км от третокласния пътя преминава през Димитровград и е част от околовръстния път на града. Наскоро жители на кварталите, през които минава пътят, протестираха заради дълбоките дупки там, които не се ремонтираха с години.

Както Haskovo.info писа, по-късно днес ще бъде направена и първа копка за ремонта на пътя Момчилград – Крумовград – Ивайловград. Трасето е 32 км, а инвестицията е за над 20 млн. лв. с ДДС.

Първа копка

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button