Регион

Калугерово иска мерки срещу наводненията и ремонт на улици

Областният управител Станислав Дечев започна поредицата си от изнесени приемни в общините от региона, съобщават от областна администрация.

Днес губернаторът се срещна с жителите на община Симеоновград. Уличното осветление в Калугерово да бъде с нов график, поискаха жителите на селото. Те обясниха, че най-удачното време за осветяване на селските улици е между полунощ и 4 сутринта, а не както е сега. Хората настояват графикът да се промени, а Дечев веднага постави този въпрос пред кмета на Симеоновград Милена Рангелова, която заяви, че при техническа възможност ще се съобрази с желанието на хората.

Освен това жителите на Калугерово настояват да се предприемат превантивни мерки срещу бъдещи наводнения в селото. Там още си спомнят 2005 г., когато много домове и имоти бяха унищожени от водната стихия. Хората искат при ремонта на жп. линията да се предвидят достатъчно водостоци, през които да се отичат водите, а не да се събират и да заливат селото. Дечев се ангажира лично да посети Калугерово на 16 юли и на място да види проблемите, за които говорят хората, в това число лошата улична мрежа, липсата на канавки и водоотвеждащи канали.

Успоредно с тази приемна се проведе и среща с гражданите на Димитровград. Там заместник-областният управител Стефка Здравкова се срещна хора от общината. Иновативни предложения в сферата на земеделието и алтернативните култури бяха само част от въпросите, които обсъдиха с нея дошлите на приемната.

Утре са приемните в Маджарово и Ивайловград.

Приемни

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button