Хасково

15 паралелки паднаха в гимназиите, най-желана е английски с руски език

15 паралелки в гимназиите в Хасковска област се закриват след първо класиране след 7 клас. За тях няма желаещи кандидат-гимназисти, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление на образованието.

Общо паралелките в региона бяха 85. Сега 15 се закриват, като повечето са в професионалните гимназии. От тях паралелки не падат единствено в хасковските ФСГ „Атанас Буров“ и ПГДС „Цар Иван Асен II“.

Записване

Най-желана пък е паралелката Английски с руски език в Езикова гимназия „Асен Златаров“, за която са подадени 403 заявления. Следват паралелките в гимназията английски с испански език, английски с немски език, биология с английски език и софтуерни и хардуерни науки и двете в ПМГ „Боян Петканчин“. Най-високият минимален (387) и максимален бал (488) е в паралелката с информатика в хасковската ПМГ.

До обяд в Езикова гимназия „Асен Златаров“ вече бяха записали половината деца от някои паралелки. Сутринта и тук е имало гоолеми опашки.

Общо 1599 са подадените от седмокласниците заявления, като приетите на първо класиране са 1556. Приетите по първо желание са 1109. Приетите в профилирани паралелки са 773, а в професионални – 783. Не са приети 43 деца, които основно са написали по-малко желания или са от други области на страната.

Записването след първо класиране е до 6 юли. Второ класиране излиза до 12 юли, а записването е от 13 до 17 юли.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button