Регион

Спипаха 4 кила сребърни накити в БМВ

Близо 4 кг. недекларирани сребърни накити откриха митничарите на „Капитан Андреево“ при проверка на лек автомобил БМВ, влизащ в страната от Турция, съобщават от Агенция „Митници“.

В колата пътували водачът на автомобила и негов спътник, немски граждани от турски произход, които заявили пред българските митнически власти, че не внасят нищо за деклариране. Автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка, при която в личния багаж на шофьора са открити изделия от сребро.

Намерени са общо 715 сребърни бижута, сред които 306 чифта обеци, 172 гривни, 145 медальона, 59 синджира, 26 пръстена, 7 колиета. Направената експертиза от вещо лице е установила, че сребърните бижута са с висока проба 925, с общо тегло 3893 грама и са на стойност над 15 000 лева.

Контрабандните сребърни накити са задържани и подлежат на отнемане в полза на държавата, според разпоредбите на Валутния закон. На шофьора е съставен акт за нарушение на Валутния закон.

За първото полугодие на тази година митничарите на „Капитан Андреево“ са задържали близо 15 кг. златни и сребърни накити на стойност над половин милион лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button