Завършиха първата от новите осем детски и спортни площадки в Хасково

Хасково
Площадка

Готова е първата от осемте детски и спортни площадки в Хасково, които се изграждат със средства на общината, съобщават от кметството.

След обществена поръчка бяха сключени договори за изграждането им за над 373 000 лв.

Пред приключване е работата по детската площадка между улиците “Ангел Войвода”, “Люлин” и “Веслец”. Предстои довършване на озеленяването около площадката и сертифициране на съоръженията.

В ход е работата на площадката между улиците “Червена стена” и “Панорама”. Там се очаква от следващата седмица да започне нареждането на плочките на алеите. Така също се работи и по площадката мужду улиците “Витоша”, “Цар Калоян”, бул. “Стефан Стамболов”. Днес работници довършваха паркинга към площадката между улиците “Каменна”, “Охрид” и “Стоян Заимов”.
Другите площадки и места за спорт на открито, които ще се обновят са в квартал “Болярово” между улиците “Поройна”, “Сливница”, “Ген. Радецки” и “Мадара”, а така също в парка между улиците “Добруджа”, “Веслец”, “Епископ Сфроний”, в края на улица “Пещера” в кв. “Хисаря”.

Според договорите с изпълнителите се очаква детските площадки и зоните за спорт и отдих да бъдат готови до есента.

Площадка

Още новини

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.