July morning донесе на „Орфей“ статуетка и грамота

Любопитно

Отново с награди се завърнаха певиците на Елена Цветкова след успешното си представяне в Свети Влас.

Орфейци участваха в IV международен фестивал на изкуствата, който се организира от Art World Center и бяха единственият хор, включен в събитието. За поредна година хасковлийчетата изнесоха самостоятелен концерт с църковна музика, който по традиция се състоя в храма „Св. Власий“.

Хор

„Въпреки трудния репертоар децата пяха много добре и разплакаха публиката. За нас е голяма отговорност всяка година да представяме православната църковна музика пред публика от различни страни“, сподели диригентът Елена Цветкова. И този път в програмата бяха включени песнопения от Д. Христов, Воротников, Ведел, отец К. Попов, Ст. Бабеков и старобългарски напеви.

В рамките на фестивала орфейци участваха и в работно ателие с проф. д-р. Мадлен Бъчварова – преподавател по музика и директор на хоровата програма в Hanover college – САЩ и усвоиха нови и интересни начини и методи за разпяване и подготовка на гласа за активно пеене.

Хор

Освен сериозните занимания момичетата имаха и интересна и забавна съпътстваща програма – посрещнаха Джулая на морския бряг, посетиха балетен спектакъл и изложбата на художника Г. Петров, които също бяха част от феста.

Сега хасковските певици вече са във ваканция. Събират се отново в началото на август, за да се подготвят за турнето си във Франция.

Още новини

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.