Любопитно

40 деца научиха за професията на военните в хасковското поделение

Близо 40 деца от инициативата „Забавно лято“ на Младежкия център се запознаха с професията на военните при посещение на военното формирование на Кенана в Хасково.

Старши сержант Атанас Атанасов запозна децата с ежедневната дейност и отговорностите на военнослужещите, а също така със значимостта на професията и трите мисии на Българската армия. Учениците наблюдаваха и откъси от филми за учения на Българската армия, представящи бойната подготовка на военнослужещите.

След това децата разгледаха въоръжение и екипировка, с които разполагат военнослужещите в поделението. Най-много впечатления у децата предизвика автомата АК 47, който е най-разпознаваем за тях и присъства в голяма част от електронните игри, на които обичат да играят. С голямо интерес малчуганите наблюдаваха и кратка демонстрация на строеви хватки с оръжие.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button