Големи награди за актьорите и Румяна Георгиева от “Сцена край морето”

Любопитно

Истински фурор направиха актьорите от театралната школа при хасковския Младежки център с ръководител Румяна Георгиева на фестивала “Сцена край морето” в Поморие.

Хасковлии се представиха с “Боряна” и “Домът на Бернарда Алба”, като участниците и в двете пиеси заслужиха наградите за актьорско майсторство. “Домът на Бернарда Алба” пък е определен от журито като най-доброто представление от години насам.

Актьорите в “Домът на Бернарда Алба” са Анна Касабова, Анна-Мария Делииванова, Владимира Апостолова, Калина Спасова, Калина Вълчева, Мария Канева, Сузан Юсеин, Теодора Василева, Надежда Стоянова, Наталия Виделова.

В “Боряна” участват Анна Касабова, Тони Тотов, Тодор Враджалиев, Димитър Димитров, Костадин Костадинов, Калина Спасова, Сузан Юсеин, Александър Гочев, Наталия Виделова.

Режисьорът Румяна Георгиева заслужи две награда – За нейната неповторима “Боряна” и За богатата палитра от пиеси в репертоара й през годините.

Сега от театралната школа се готвят да приемат младежите от Крефелд, Германия, с които ще изнесат съвместен спектакъл на 7 септември в празничната програма за Деня на Хасково.

Още новини

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.