Любопитно

Големи награди за актьорите и Румяна Георгиева от „Сцена край морето“

Истински фурор направиха актьорите от театралната школа при хасковския Младежки център с ръководител Румяна Георгиева на фестивала „Сцена край морето“ в Поморие.

Хасковлии се представиха с „Боряна“ и „Домът на Бернарда Алба“, като участниците и в двете пиеси заслужиха наградите за актьорско майсторство. „Домът на Бернарда Алба“ пък е определен от журито като най-доброто представление от години насам.

Актьорите в „Домът на Бернарда Алба“ са Анна Касабова, Анна-Мария Делииванова, Владимира Апостолова, Калина Спасова, Калина Вълчева, Мария Канева, Сузан Юсеин, Теодора Василева, Надежда Стоянова, Наталия Виделова.

В „Боряна“ участват Анна Касабова, Тони Тотов, Тодор Враджалиев, Димитър Димитров, Костадин Костадинов, Калина Спасова, Сузан Юсеин, Александър Гочев, Наталия Виделова.

Режисьорът Румяна Георгиева заслужи две награда – За нейната неповторима „Боряна“ и За богатата палитра от пиеси в репертоара й през годините.

Сега от театралната школа се готвят да приемат младежите от Крефелд, Германия, с които ще изнесат съвместен спектакъл на 7 септември в празничната програма за Деня на Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button