Хасково

След началото на учебната година: Криза с учебниците

Ученици на лов за учебнициСедмица след старта на учебната година родители и ученици все още обикалят из книжарниците в града в търсене на учебници. Разтревожени майки сигнализираха в Haskovo.info, че най-трудни за откриване са помагалата за 8 клас. Причината за това е, че тази година за последно се учи по старата програма.

Заради това борсите за учебници втора употреба отказват да изкупуват материалите на завършващите основно образование. Така за родителите остава единствено вариантът с нови учебници. Те обаче също се намират трудно, а и са по-скъпи.

Учебници за 8 клас не се изкупуватОт хасковските книжарници увериха, че учебници има и ще направят всичко възможно да доставят необходимите бройки.

Проблем обаче създава и късното представяне на списъка с нужните учебници от някои учители. Така например в някои школа едва в края на миналата седмица са информирали родителите по кои помагала ще учат децата им.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button