Любопитно

Стотици се събраха на традиционен празник край Тракиец

Стотици хора се събраха на традиционния празник в местността „Боба Конак“ край хасковското село Тракиец.

На събора, на който бе даден и курбан, присъстваха жители на Тракиец, Текето, Войводово, Зорница, Гълъбец, Козлец, Широка поляна и други населени места от околността. Млади и стари поддържат традицията да се събират всяка година на това свято за тях място. От векове местността „Боба Конак“ е била център на празненства за всички села от региона.

По времето на тоталитарния режим през 1958 г. властта забранява на хората да се събират тук. Но от 2011 г. хората се самоорганизират и възстановяват традицията на тази дата – общоселски празник, който събира живеещите от цялата околност.

Хората бяха поздравени от хасковския общински съветник от ДПС Йозджан Мехмед.

Снимки: Христо Тотев

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
таралежко
таралежко
07.07.2018 18:43 18:43

Събрали се хапнали пийнали -ами това е животът другото е между другото През СОЦА не напразно създадога АПК което си значеше АПВАНЕ ПИЙВАНИ КЛЕЦВАНЕ и така някои си докараха и пенсия

Някоя си
Някоя си
07.07.2018 23:24 23:24

В село Горски извор, ако не си от селото, шефката на казана, не слага храна или слага, ама с големи скандали. Грехота е вода и храна да се отказва и да прави панаири, пред самата църква, така ли нямаше кой да я изгони на секундата. Евала Тракиец, живи и здрави да сте!

Back to top button