22 училища в Хасковско купуват нови шкафчета за по-леки раници на децата

Хасково

22 училища в Хасковска област ще купуват нови шкафчета за учениците си, съобщават от Министерството на образованието и науката.

Това са димитровградската ПМГ “Иван Вазов”, ОУ “Иван Вазов” – Симеоновград, I ОУ “Иван Вазов” – Свиленград, ОУ “Св. св. Кирил и Методий” – Хасково, ОУ “Христо Смирненски” – Радиево, НУ “Христо Ботев” – Любимец, ОУ “Димитър Недялков
Матевски” – Меричлери, ПМГ “Акад. Боян Петканчин” – Хасково, НУ “Георги Сава Раковски” – Хасково, ОУ “Любен Каравелов” – Хасково, СУ “Свети Климент Охридски” – Симеоновград, СУ “Неофит Рилски” – Харманли, ОУ “Любен Каравелов” – Свиленград, ОУ “Васил Левски” – Ябълково, НУ “Христо Попмарков” – Свиленград, НУ “Алеко Константинов” – Харманли, ОУ “Пейо Крачолов Яворов” – Димитровград, СУ “Проф. д-р Асен Златаров” – Минерални бани, ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” – Белополци, НУ “Захари Стоянов” – Любимец, СУ “Васил Левски” – Хасково, ОУ “Св. св. Кирил и Методий” – Железино.

Близо 600 държавни и общински училища в цялата страна ще закупят нови шкафчета за ученици от I до VII клас със средства по национална програма “Осигуряване на съвременна образователна среда”. Общо 742 училища кандидатстваха за съфинансиране от МОН.

Закупуването на шкафчета за учениците е една от мерките, които министерството предприе за олекотяване на ученическите раници. В тях децата могат да съхраняват учебници, учебни комплекти, помагала и други материали, необходими за образователния процес, екипи за физическо възпитание и лични вещи.

По националната програма “Осигуряване на съвременна образователна среда” ще бъдат отпуснати и средства за подобряване на условията за експериментална работа по природни науки.

Още новини

loading...

2 коментара

  • За това нещо дори и да се беше дало гластност родителите щяхме да съберем пари и да купим шкафчета . Крайно време беше измъчихме децата си

    • Че защо родителите да дават пари за нещо, което имат право да изискват.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.