Хасково

22 училища в Хасковско купуват нови шкафчета за по-леки раници на децата

22 училища в Хасковска област ще купуват нови шкафчета за учениците си, съобщават от Министерството на образованието и науката.

Това са димитровградската ПМГ „Иван Вазов“, ОУ „Иван Вазов“ – Симеоновград, I ОУ „Иван Вазов“ – Свиленград, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Хасково, ОУ „Христо Смирненски“ – Радиево, НУ „Христо Ботев“ – Любимец, ОУ „Димитър Недялков
Матевски“ – Меричлери, ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ – Хасково, НУ „Георги Сава Раковски“ – Хасково, ОУ „Любен Каравелов“ – Хасково, СУ „Свети Климент Охридски“ – Симеоновград, СУ „Неофит Рилски“ – Харманли, ОУ „Любен Каравелов“ – Свиленград, ОУ „Васил Левски“ – Ябълково, НУ „Христо Попмарков“ – Свиленград, НУ „Алеко Константинов“ – Харманли, ОУ „Пейо Крачолов Яворов“ – Димитровград, СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Минерални бани, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Белополци, НУ „Захари Стоянов“ – Любимец, СУ „Васил Левски“ – Хасково, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Железино.

Близо 600 държавни и общински училища в цялата страна ще закупят нови шкафчета за ученици от I до VII клас със средства по национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“. Общо 742 училища кандидатстваха за съфинансиране от МОН.

Закупуването на шкафчета за учениците е една от мерките, които министерството предприе за олекотяване на ученическите раници. В тях децата могат да съхраняват учебници, учебни комплекти, помагала и други материали, необходими за образователния процес, екипи за физическо възпитание и лични вещи.

По националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ ще бъдат отпуснати и средства за подобряване на условията за експериментална работа по природни науки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хасково
Хасково
12.07.2018 9:00 9:00

За това нещо дори и да се беше дало гластност родителите щяхме да съберем пари и да купим шкафчета . Крайно време беше измъчихме децата си

Анонимен
Анонимен
13.07.2018 4:11 4:11
Отговор до  Хасково

Че защо родителите да дават пари за нещо, което имат право да изискват.

Back to top button