15 бъдещи хотелиери и ресторантьори практикуваха в Болоня

Любопитно

15 бъдещи ресторантьори, хотелиери и сладкари от хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ се завърнаха от триседмична международна практика в италианския град Болоня.

При прадварителната подготовка децата преминаха курс по италиански, а знанията по езика приложиха в реална работна среда. В различни заведения в града учениците приготвяха ястия и сладкарски изделия от традиционната италианска кухня. Някои от тях имаха възможност да наблюдават „висш пилотаж“ в кухнята в ресторант, отличен със звезда Мишлен.

Практика

През почивните дни учениците разпускаха с активна културна програма. Те преодоляха 498 стъпала, за да се изкачат на емблематичната за Болоня кула Азинели и се запознаха с останалите забележителности в града. Част от тях оставиха сърцата си в Болоня и си пожелаха искрено да се върнат след време отново там. Гимназистите посетиха Венеция, а ръководителите на групата им организираха и пътуване до люлката на Италианския ренесанс – Флоренция.

Успешното приключване на международната практика бе удостоверено със сертификати Европас мобилност.

3 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.