Спорт

Григор скочи с над 100 места, вече е в Топ 500

Григор Димитров17-годишният хасковлия Григор Димитров от днес официално е в Топ 500 при мъжете. В най-новото издание на световната ранглиста нашият тенисист се придвижи със 104 места и вече заема 477-мо място с 58 точки. Единственият българин с по-предно класиране от Григор е софиянецът Ивайло Трайков, който е № 419 в света.

Статистиката сочи, че от ноември миналата година досега ученикът от Хасковското спортно училище е скочил с над 980 места в ранглистата при мъжете. Талантливият юноша влезе за пръв път в класацията на професионалистите под № 1461 преди малко повече от десет месеца и оттогава насам затвърди статута си на един от най-прогресиращите млади играчи в света със спечелените три титли от турнири за мъже в Испания.

През тази седмица Григор ще участва в държавното отборно първенство за мъже в Стара Загора. Haskovo.info припомня, че шампионът от „Уимбълдън“ и US Open е състезател на варненския клуб „Черно море елит“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
333
333
29.09.2008 14:55 14:55

[b]Браво на момчето![/b][i][/i][size=medium][/size]

Back to top button