Хасково

До есента приключват новите детски и спортни площадки в Хасково

Очаква се до тази есен да приключат основните строителни работи по проекта за благоустрояването на междублокови пространства в Хасково за над 3 713 000 лв., финансиран по „Региони в растеж“, съобщават от кметството.

Готова е детската площадка на улица „Атон“, за мореднизацията й и пространството около площадката са вложени около 30 000 лева. Площадката вече е сертифицирана.

В ход е реконструкцията на над 9 декара междублокови пространства в района на улиците „Тутракан“, „Булаир“, „Одрин“.

Площадки

Изцяло е изградена подзебната комуникация на над 33 декара междублоково пространство в кв. „Бадема“. Поставят се бордюри, изграждат се тротоари. В двете зони на квартал „Орфей“ с обща площ над 20 декара също е положена подземната комуникация. Изграждат се тротоари, оформят се новите зелени зони, поставят се основите на спортни площадки.

В зоните е предвидено изграждането на детски площадки, включително такива за деца с увреждания, зони за отдих с пейки, перголи, беседки, фитнеси на открито, спортни игрища с изкуствена настилка. Всички райони ще имат обновени алеи, места за паркиране, тротоари, ново озеленяване със системи за поливане.

Крайният срок за приключване на проекта е 26 октомври 2019 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
хане
хане
13.07.2018 16:12 16:12

аз се чудях какво ровят около нашия блок, за хубаво било

Ххххххх
Ххххххх
14.07.2018 1:41 1:41

Господин Беливанов обещах те площадка и пред блоковото пространство на булевард Васил Левски 63 нещо май отново излъгахте детска площадка липсва както и асвалта пред същият блок значи плащаме си данъците а дупките растат и стават все по големи до кога ще си чупим колите и ще продължава ме да плащаме данъци а вие ще ни лъжете

Back to top button