Хасково

Хасково ще бъде домакин на Делфийски игри догодина

Яница и Славян на пресконференцияХасково ще бъде домакин на Световните Делфийски игри догодина. През септември 2009-та хиляди творци ще се съберат в града на Богородица, за да покажат своето изкуство, съобщи заместник- кметът на Хасково Татяна Димитрова

Тази година на вторите Всемирни Делфийски игри в руския град Саратов България бе представена от трима хасковлии в конкуренция с 1 200 участници от 65 нации. Първа награда в раздел фотография спечели Славян Костов.

С диплома за съхранение на националните традиции от Русия се върна популярната от участието си в шоуто „Пей с мен“ хасковлийка Яница Петрова. Тя смая гостите на фестивала с изпълненията си на четири автентични български народни песни.

Награждаването на Славян КостовТретият завърнал се победител от Русия е Кристина Хинова, която взе бронза със своята 300-годишна цигулка Страдивариус, подарена й лично от виртуоза Васко Василев.

Световните делфийски игри са мащабна международна изява в областта на културата, чиято основна цел е насърчаването на междукултурния диалог, запазване на националните традиции и културното наследство и подкрепа на младите таланти. Представянето на българските артисти доказа, че Хасково ще бъде достоен домакин на Делфийските игри догодина, коментираха на пресконференция днес участниците.

 Яница Петрова  Кристина Хинова

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
30.09.2008 14:04 14:04

Липса на 500 лева може да стане причина ФК Хасково да не излезе на терена в неделя срещу Розова долина, това съобщи изпълнителният директор на клуба Емил Траилов, предаде кореспондент на Агенция Фокус. В момента касата на третодивизионният клуб е празна. 500-те лева са необходими, за да бъдат платени съдийските такси .Ако Хасково не намери парите, в неделя ще загуби служебно според разпоредбите на БФС. „Надявам се все пак да намерим парите, за да не станем за смях пред футболна България“, каза Емил Траилов и добави, че с треньора Георги Куманов са си дали срок до сряда, 1 октомври, да намерят средствата.
Кризата е и в подрастващите формации на клуба.З аради неплатена съдийска такса единият от юношеските тимове е пропуснал мач миналата събота. Според Георги Куманов, ако кризата продължи, ще бъде разпусната детско-юношеската школа и веднага след нея и мъжкият отбор.Той бе категоричен, че футболистите не са повдигали въпрос за пари и се отнасят с разбиране към проблема.За двете победи от началото на сезона ръководството дължи на играчите по 300 лева премии.

Back to top button