Регион

В Калугерово искат спешен ремонт на улици

Вътрешноселските улици са разбити, в безобразно състояние е и пътят към селското гробище, оплакаха се жителите на Калугерово пред областния управител Станислав Дечев.

Губернаторът посети селото след ангажимент, който пое към жителите му по време на приемната си в Симеоновград.

Хората искат чакълиране на пътя до гробището, защото при лошо време, достъпът е невъзможен. При всеки по-силен дъжд, къщите ни се наводняват, а улиците стават непроходими. И през лятото се налага да ходим с ботуши, оплакаха се хората. Според тях преминаващата край селото жп. линия се явява естествена дига и спира отичането на водата.

Калугерово

„Предстои ремонт на жп-линията и сега е моментът в проекта да се заложат водостоци, които да осигурят преминаването на водата. Само така ще се разреши проблемът с наводняването на близките къщи“, коментира Дечев. Предстои проектът да постъпи за съгласуване в община Симеоновград. Тогава ще бъдат коментирани и възможните корекции на територията на Калугерово и съседните села, през които минава трасето.

Днес жителите на Калугерово отчетоха, че един от проблемите им вече е разрешен. След намесата на областния управител графикът на уличното осветление вече е променен и сега лампите светят от 21 часа вечер до 5 сутринта.

Калугерово

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
калугер
калугер
16.07.2018 17:37 17:37

Областния да ги ремонтира. Ко се разхожда насам натам все едно може да свърши нещо.Аман от разходки за пияр

Bilqn
Bilqn
19.07.2018 15:53 15:53
Отговор до  калугер

6testani nqma stra6no no ne i tazi godina

Back to top button