Д-р Ваврек с възражение срещу конкурса за управител на Първа поликлиника

Хасково

Вторият кандидат в конкурса за управител на Първа поликлиника в Хасково д-р Франц Ваврек е подал възражение до председателя на общинския съвет и кмета.

Това става ясно от докладна за сесията на 27 юли от председателя на общинския съвет Таня Захариева за произнасяне, по постъпилото в срок възражение. В нея се припомня, че на 29 юни общинският съвет одобри предложението на Комисията по конкурса, като определи за управител на лечебното заведение д-р Ясен Янев. Приложено е и възражението на втория кандидат.

Във възражението си д-р Ваврек посочва нарушения по провеждане на конкурса. Според него процедурата е била опорочена още при подаване на документите, като не били издавани удостоверения, а листчета без име и час на приемане. Не били посочени мястото и срокът, в който може да се получи информация относно темите предмет на събеседването.

Незаконосъобразно на кандидата не са били предоставени документи за структурата, бюджета, числеността на персонала, както и утвърден проект на договор за възлагане на управление. Този отказ за предоставяне на информация го е поставил в неравностойно положение с другите кандидати.

Д-р Ваврек посочва, че конкурсът е опорочен и от наличието на конфликт на интереси с един от членовете на комисията по избор и класирания кандидат на първо място. Секретарят на комисията – провел събеседването д-р Лилия Консулова е съдружник и управител с Миглена Янева – съпруга на д-р Янев в Амбулаторна групова практика за първична медицинска помощ „Рея“. Отделно в решението на общинския съвет за утвърждаване на класирането от конкурса липсва името на втория участник, са част от изброените нарушения във възраажението.

Д-р Ваврек моли да се отмени предложеното класиране на комисията по избора, с което е одобрен кандидата, класиран на първо място. Моли се да се възложи на комисията да проведе отново конкурса от момента на установеното нарушение или да се вземе решение за обявяване на нов конкурс. Ако бъде установен конфликт на интереси да бъдат сезирани съответните държавни органи.

6 коментара

 • Тоя лекар да каже за взаимоотношенията си с колежките си първо ,но е напълно прав със сем Консулови – нагаждачи и крадци с всички,които са на власт. Комуняги ,които
  сменят цвета си като хамелеони .

 • А за д-р Янев какво да кажем -къде ли не беше през тия 29 години та в БСП та в ДПС та в НДСВ Ами той е работил като редови лекар може би 4- 5 години Та управетел на МБАЛ та депутат та ХИГИЯ та Зам Кмет Абе това момче е за МИНИСТЪР вие го ТЪРКАЛЯТЕ за ПОЛИКЛИНИКА Недейте така бе АРКАДАШЛАР Между другото той е ДЯВОЛ кой знае какви БЛАГИНКИ е надушил в тази поликлиника за да се кандидатира Ще поживеем и ше видим -няма скрито покрито

 • Доктор Ваврек бе един от последните честни доктори в Хасково, които правеха верни изследвания и им пукаше за пациентите. Един човек, който на практика създаде от нищото лабораторията в Първа Поликлиника и влагаше собствени пари в ремонт и нови уреди… естествено е, че мафията ще се опита да отстрани такъв човек… дали обаче са си направили правилно сметката?!

  • ееей,голямо плюене,голямо чудо.Аз пък съм сигурен,че Вие,плюещите сте още по-гладни и от споменатите горе.Нали Ви чегърка г-жа ЗАВИСТ.Признайте си го,милички патриотчета.А сега нека на темата.Става дума за същия Ваврек,на когото му казваха пияния доктор,нали?За когото писаха,че е изпокрал неговата бивша лаборатория,нанесъл сума ти щети на това заведение,учил лаборантките си да пишат наизуст резултати,пиещ бира по коридорите,непоправим женкар,назначавал същите по формата на краката и бюста,а не по професионализма им.Този,който не се измори да пише доноси срещу всеки и за всичко.Това е малка част от това,което сте писали тук,преди за него.Е,кажете сега,кой е по-добре да е на този пост-Ваврек,или др.Янев?Или пък друг,който Ви утърва?Нарочно пропускам Доктор за него,той не заслужава това звание.

   • Д-р Ваврек работоше с жена си по 12 часа – цялото работно време на лабораторията. И жена му и другите лаборанттки бяха най-кадърните в града. Купуваха сами апаратите и реактивите и винаги търсеха начин да помагат на болните. Идвали са 2 пъти у нас за майка ми и не взеха и стотинка. Първият път жена му, вторият път нейна приятелка – колежка. Винаги са били добри хора.А това че си е пийвал не го вярвам – полвината ден работеше в Кърджали ако пиеше нямаше да има книжка.

   • Шубелимаргаритов защо се правиш че от нещо разбираш? Сега на Яската ли си ибрикчия? Или Ванката вече не си пада по теб а по Краса?

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...