Съдът отмени новите цени на паркоместата в Хасково

Хасково
ХАС

Хасковският административен съд отмени новите цени на паркоместата в областния град.

Haskovo.info припомня, че решението на общинския съвет беше атакувано в съда от “Ем комфорт”, областния управител и прокуратурата.

Според оспорващите, приетите изменения на наредбата, с които се определят нови цени на месец на квадратен метър паркомясто, са извършени при нарушение на административнопроизводствените правила и на материалния закон. Наред с това решението за изменение на Приложение 1 било немотивирано. Не били посочени причините, налагащи приемането му, не бил направен и анализ и оценка за въздействие, съгласно изискванията на Закона за нормативните актове. Липсвали и аргументи за очакваните финансови резултати от направената промяна в цените.

След преценка на доказателствения материал по делото, както и валидността и законосъобразността на обжалвания административен акт съдът счита оспорването за основателно. Решението на съда може да се прочете ТУК.

Решението подлежи на касационно обжалване пред ВАС.

Още новини

loading...

2 коментара

  • Беливанов, вземай си Шалапатков и всички гербаджийски некадърници и се омитайте от Хасково, некадърни мишоци!

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.